Par mani

Mans fotoattēls
Ozolnieki, Latvia
Mīlu sauli, un man nekad nav garlaicīgi...

pirmdiena, 2011. gada 19. decembris

Adītas, veļas mašīnā filcētas čības II. daļa

Drīz jau es būšu eksperte visos jautājumos par to, kā un ko nevajag darīt ar dziju, kura safilcējas veļas mašīnā. Pirmās manas čības man īsti neapmierināja, jo neizskatījās safilcētas ( nebija tik smukas kā žurnālā vai arī nebija tām fotoshops  uztaisīts). Toreiz biju nopirkusi mazliet cita veida filcējamo dziju, tad, nu, nospriedu - visa vaina dzijā. Mīļotajā veikalā Abakhan nopirku tieši to dziju, kuru reklamēja žurnāls... 

Pēc  žurnālā aprakstītā parauga neriskēju adīt, jo likās, ka čības iznāks par lielu ( iepriekšējā, citādā dzija safilcējās ļoti maz). Interneta dzīlēs atradu skaistu tabulu, kurā bija aprakstīti dažādi čību lielumi, valdziņu skaits utt.... un ķēros pie darba. Gribēju kā smukāk un  malas apdarināju ar filcu, piešujot to klāt pie čībām....
Secinājumi:
1. Jau darba procesā, lasot žurnāla rakstu par šīm čībām (nu, ir man tāda tendence - vispirms darīt, tad izlasīt visu līdz galam) atradu interesantus teikumus par to, ka gala rezultāts var būt dažāds, jo ūdens cietība ir dažāda, veļas mašīnas apgriezieni ir dažādi!!! Izklausījās pēc tādas atrunas, sak, nevainojat, ja kas.... Jautāju vīram, vai mūsu veļasmašīnai ir dažādi apgriezieni ( nu, tā arī ir mana iezīme - neko nesaprotu no tehnikām :)). Viņš apgalvoja, ka ir, bet nebija laika mani iepazīstināt ar tiem apgriezieniem.
2. Tā kā čības esot jāmazgā 60 grādos, tad pie sarkanajām čībām atradu veļasmašīnā vēl kaut kādus citus 60 grādus un šķita, ka tad viss safilcējas mazliet labāk ( laikam tie bija tie citi apgriezieni).
3. Mana izdaiļotā maliņa no filca pēc mazgāšanas padarīja čības mazliet šaurākas. Adītas tika uz manu 39 izmēru -  it kā der, bet stingras. 
4. Šī dzija sarāvās mazgājot vairāk nekā iepriekšējā, līdz ar to secinu, ka uz 39. izmēru vajadzēs noadīt vēl vienas mazliet lielākas čības.
5. Mēģināšu adīt vēl un vēl, jo ļoti jau man patīk šis eksperimentālais čību process un, kad būšu tikusi pilnībā skaidrībā ar visiem adīšanas, mazgāšanas knifiem, tad varēšu arī uzrakstīt pilnīgu recepti kā uzčubināt šādas čības..... 

4 komentāri:

Unknown teica...

...nu tad gaidīsim patiesos rezultātus... bet to, kas nesanāca, var ziedot, gan jau kādam derēs...

Sandra Spu teica...

Nu, sarkanās čības man pašai patīk, tik vajag sameklēt vēl kādu cilvēku ar 39. izmēru, iedot tās uzmērīt un paklausīties komentāros, vai nespiež un ir ērtas.... :)

Unknown teica...

principā, man ir 39 izm. :D

Sandra Spu teica...

:)