Par mani

Mans fotoattēls
Ozolnieki, Latvia
Mīlu sauli, un man nekad nav garlaicīgi...

otrdiena, 2011. gada 8. marts

Džulī & Džulijas pavārmāksla

Šodien darba vajadzībām nācās veikt eksperimentu ar olām. Protams, biju noskatījusies slaveno Merilas filmu un izlasījusi grāmatu, tāpēc mazliet satraucos, jo filmā ņujorkietei Džulī Pauelai ar pirmo reizi neizdevas izvārīt olu bez čaumalas. Tomēr man gāja tīri veikli. Neesmu jau gan nekāda kulinārijas guru, bet sameklēju recepte un ... aiziet. Katlinā ielēju 1 l ūdens, piebēru 2 tējkarotes sāls un 1 ēdamkaroti etiķa. To visu uzvārīju, samazināju karstumu un slidināju iekšā olu. Pirmajai reizei izdevās lieliski, kaut arī izskatās tāda mazliet apgrauzta. Tagad skatos uz to olu un domāju - ko ar to darīt tālāk? Ēst vai neēst? Neizskatās diez ko apetelīga, bet no filmas sižeta vairs neatceros - kāpēc tika radīta šī dīvainā ola.... Pieliku olai klāt mazliet maltus pētersīļus, bet vienalga - apetīte no tā neuzradās. Ja savā blogā es nebūtu tik viena vientuļa, tad varētu kādam pajautāt, bet..... Vajadzēs uzaicināt draudzenes kopīgi apspriest dažādas labas idejas. :()
P.S. Un interesanti, kā šādai olai sastāv ar to salmonelozi??? Olu vārīju 3 līdz 5 minūtes, kas šķita gana labs laiks. Nu, nav man neviena speciālista, kurš varētu apgaismot....

Nav komentāru: